Töltés...
hu
hirdetés

 • "Mi a teendő, ha állatot/vadállatot látunk az út mellett?

  A rendőrség a vadak most zajló párzási időszaka miatt adott ki közleményt arról, hogyan lehet elkerülni a vadakkal való ütközést. Szerintük ha vadat látunk, nemcsak indokolt, hanem szükséges is a lassító fékezés, még akkor is, ha közvetlen veszély még nincs is. Ha le tudjuk fékezni az autót, várjuk meg, míg az állat átkel az úttesten, és számítsunk arra, hogy több állat is felbukkan - írják.

  Korlátozott látási viszonyok mellett, illetve éjszaka fontos tudni, hogy vadállat észlelése esetén a távolsági fényszóró alkalmazása kifejezetten hátrányos lehet, hiszen az úttesten lévő vad ilyen esetekben általában riadtan a fény felé fordul, megdermed, és nem tud időben kitérni az ütközés elől. Az óvatos közlekedés mellett érdemes dudálni, hiszen az állatok többsége megijed az erős kürt hallatán, és menekülni akar a közeledő zajforrás elől.

  Hasznos eszköze lehet még a vadelütések elkerülésének az ultrahangos vadriasztó síp, amit a járműre rögzíthetünk, amit a menetszél hoz működésbe. Az egyszerűbb kivitelű műanyag változatok már olcsón hozzáférhetők, hátrányuk viszont, hogy egy-két autómosás után letörhetnek, vagy a ragasztási felület megkopása miatt az eszköz menet közben leesik."
  (Forrás: Index)
  "Mi a teendő, ha állatot/vadállatot látunk az út mellett?

  A rendőrség a vadak most zajló párzási időszaka miatt adott ki közleményt arról, hogyan lehet elkerülni a vadakkal való ütközést. Szerintük ha vadat látunk, nemcsak indokolt, hanem szükséges is a lassító fékezés, még akkor is, ...Még több
  Oct 8 '18
  0
  0
Megosztás: